DODATNE KVALIFIKACIJE ZA PRVU HMNL/VINKOVCI: MNK Vinkovci-MNK AP 98 5:4 (1:2)
Istarski prvoligaš posrnuo u Slavoniji, uzvrat u četvrtak

Elvis URAVIĆ

Ponedjeljak, 19.6.2017.

 

Nešto što se prije samo 24 sata djelovalo nemogućim, sinoć se dogodilo – Albona Potpićan 98 poražen je u Vinkovcima kod istoimenog domaćina u prvom susretu dodatnih kvalifikacija za ostanak u Prvoj HMNL.

 

Ipak, ne treba se suviše bojati u ostanak istarskog prvoligaša, jer se gleda gol-razlika, pa im poraz od 5:4 neće nikako naškoditi, ukoliko slave u Labinu sa dva razlike ili minimalno u utakmici s više od devet golova.

 

Vinkovčani su u vodstvo stigli u četvrtoj minuti da bi šest minuta kasnije Alen Lalić poravnao na 1:1, a Keven Drndić ubrzo preokrenuo na 1:2.

 

Kada je Lalić svojim drugim pogotkom povisio na 1:3, doimalo se da tu priča završava. Međutim, nekoliko promašaja unijelo je nervozu pa domaćin preko Borne Marinića i Luke Zovka dolazi do izjednačenja na 3:3

 

Ipak, David Mataja zabija u 34. za 3:4, ali Mladen Križanović samo minutu kasnije pogađa novi egal. Do kraja je bilo samo 60 sekundi kada je Zovko svojim drugim pogotkom postavio konačnih 5:4, a to je značilo slavlje domaćina i poklik „Samo Vinkulja!“ sa tribina.

 

Uzvrat je u novoj labinskoj dvorani u četvrtak, 22. lipnja, a iako je i dalje sve u rukama Potpićanaca, ovaj poraz se nije očekivao. Naime, novi prvoligaš Crnica u Vinkovcima je slavila sa 2:9.

 

 

 

COSTELA OTVORENA
ART-LIM
EUROPORODUCT-otvorena
TE PLOMIN-otvorena
KOMUNALNO-OTPAD
VODOVOD-OTVORENA
NEAPOLIS-OTVORENA
LABINSTAN-OTVORENA
IMP SPORT
MALING-370
LC blok 5
Macronet blok 5
VMS blok 5