INVENTURA 2016/2017 - PREMIJER HMRL:
Dijametralno suprotne sezone dva istarska premijerligaša

Elvis URAVIĆ

Nedjelja, 18.6.2017.

 

Najjača rukometna liga u državi dobila je novog/starog prvaka, a nekih velikih promjena nije bilo ni kada su u pitanju učinci istarskih premijerligaša.

 

MRK UMAG – ŠESTA MOMČAD DRŽAVE

Jedan remi u posljednjih deset utakmica sezone uvelike je smanjilo dojam. I taj je remi bio više poraz nego išta drugo, jer je prednost na samom kraju utakmice bila, doimalo se, prevelika.

 

Ipak, lošiji završetak treba gledati kroz sljedeću prizmu koja sadrži broj utakmica igrača – Severec 18, Matanović 16, Sever 9. No, s druge strane, kada se pogleda minutaža koju su dobili Sinčić, Udovičić ili Horozović, tada sezona mora dobiti epitet „uspješna“.

 

Najbolji strijelac Umaga u protekloj sezoni bili su Tomislav Severec sa 7.38 pogodaka po susretu te Valentino Ravnić sa 7.16 golova u prosjeku. Najbolji čuvar mreže bio je Dino Slavić sa 8.88 obrana po susretu uz uspješnost od 33%.

 

RK POREČ – SEDMA MOMČAD DRŽAVE

Dijametralno suprotna sezona od one umaške. Nisu uspjeli ući u Ligu za prvaka, kamo su realno pripadali gledajući kadar, pa su „morali“ igrati onu nižeg statusa, gdje su osvojili prvu poziciju, reklo bi se, sa pola snage.

 

I njih su „osakatile“ ozljede. Rađaković je odigrao 14 utakmica ove sezone, Perajica 11, Thoss 9, Ćosić 13…Da su ti igrači odigrali preko 20 susreta, teško je reći da bi Porečani ostali „izvan“ Lige za prvaka.

 

Petar Medić postizao je točno šest golova u prosjeku i cijelu je sezonu bio najkonstantniji Porečan. Definitivni skok ka priznatim premijerligaškim igračima napravilo je vrsarsko krilo, Filip Perić, sa prosjekom od 4.79 golova po utakmici. Na golu je Moreno Car sa 11.28 obrana uz 31% uspješnosti odigrao najbolju sezonu karijere, iako je i on branio u samo 18 utakmica.

 

 

 

COSTELA OTVORENA
ART-LIM
EUROPORODUCT-otvorena
TE PLOMIN-otvorena
KOMUNALNO-OTPAD
VODOVOD-OTVORENA
NEAPOLIS-OTVORENA
LABINSTAN-OTVORENA
IMP SPORT
MALING-370
LC blok 5
Macronet blok 5
VMS blok 5