KVARNER CUP 2017:
Novi naslov za pazinske košarkaše

Elvis URAVIĆ

Nedjelja, 18.6.2017.

 

Nakon što su pred dva tjedna osvojili u Kastvu Zekin trofej, mladi pazinski košarkaši rođeni 2004. i mlađi osvojili su u Kraljevici i Kvarner Cup.

 

Prvi dan uvjerljivo su dobili Kraljevicu sa 95:8. Drugi dan bio je odučujući jer su protiv mađarskog Ziros  Academy tri četvrtine bili u zaostatku za sedam koševa, nikako se ne snalazeći protiv „rukometnog presinga“.

 

U zadnjoj četvrtini promijenili su obranu i nakon velike borbe zahvaljujući mvp turnira Mateju Oplaniću koji je postigao zadnjih koševa došli do 37:32 vrijedne pobjede.

 

Popodne nakon zasluženog kupanja odigrali su prijateljsku utakmicu protiv godinu dana starijih Sokola iz Praga (utakmicu je sudio Vladimir Vyoral, ex-češki reprezentativac iz 1985 u generaciji Brabeneca i Kropilaka…koji je član stručnog stožera Sokola) , ali se nije vodio zapisnik.

 

Zadnjeg dana turnira pobijedili su i vršnjake  riječkog Svetog Mateja sa 50:13 i sa tri pobjede iz tri utakmice došli do prvog mjesta i pobjedničkog pehara te zlatnih medalja.

 

Pored najboljeg strijelca Nike Andrilovića i spomenutog Oplanića treba istaći sve igrače koje su se borili za svoj klub Luka Guštin, Tomas Belina, Damjan Dušković, Petar Rabac, Domenik Milohanić, Rafael Levak i Loren Sloković.

 

 

 

COSTELA OTVORENA
ART-LIM
EUROPORODUCT-otvorena
TE PLOMIN-otvorena
KOMUNALNO-OTPAD
VODOVOD-OTVORENA
NEAPOLIS-OTVORENA
LABINSTAN-OTVORENA
IMP SPORT
MALING-370
LC blok 5
Macronet blok 5
VMS blok 5