PRIPREME NK ISTRA 1961:
Što će ti Iveša kada imaš Moewesa?

Elvis URAVIĆ

Nedjelja, 18.6.2017.

  

Naslov nije kopiran iz knjige legendardnih američkih izreka, već je ironija na suludo ophođenje Gloverove administracije prema pulskom prvoligašu.

 

Naime, prije tri dana ugovor je istekao Nikoli Žižiću, Vanji Iveši i Darku Mišiću. Kako se struka Istre 1961 Mišiću zahvalila, što nije suviše čudno, ostala su „visiti“ prva dvojica.

 

Problem sa Ivešom je to što je otvoreno kritizirao čelnike kluba pa ga sada drže „na ledu“ do 26. lipnja kada će donijeti odluku hoće li s njim ući u završne pregovore, odnosno u „renoviranje“ ugovora. Zbog toga, u Umag je sa momčadi otišao Robert Moewes čiji smo dolazak već „opjevali“.

 

Problem sa Žižićem je u njegovim očigledno suludim očekivanjima. Naime, prema dostupnim informacijama, Žižić želi da mu se prije potpisa novog, podmire obaveze iz starog.

 

Obzirom da je Mato Miloš samo fizički još na poluotoku, a da je njegov transfer već zgotovljen, situacija postaje izrazito ozbiljna. Darko Raić Sudar u ovom trenutku nije trener prvoligaške momčadi, nego čovjek kojem je glava na „giljotini“, a nož drži tanašni konac.

 

Ipak, u klub su stigli Marin Grujević čiji je potpis ugovora samo pitanje dana te Erik Šurković, bivši omladinac labinskog Rudara koji je dio karijere proveo u Rijeci, a sada ga Raić Sudar vodi u Umag da vidi postoji li u tom dečku potencijal prvoligaškog ofenzivca.

 

Sa njima će i Nikola Badrov, mladi pulski napadač koji je u karijeri donio nekoliko krivih odluka koje su ga od Istre 1961 preko Jadrana i Rovinja odvele u županijske lige gdje je igrao prije nego li je u veljači otišao u Lučko gdje je odigrao jednu prvenstvenu minutu i još njih 90 u Kupu ZNS-a kada je i postigao pogodak. Spomenimo da se u Umagu „rekreira i zabavlja“ i čelnikov sin, Macario Glover.

 

U Umag su otputovali:  Ivušić, Ćorić, Moewes, Gojković, Pavić, Radetić, Bertoša, Mitrevski, Kitanovski, Miloš, Grujević, Hadžić, Prelčec, Šurković, Medić, Urošević, Burić, Paracki, Matteoni, Puclin, Marić, Glover, Roce, Gržan, Badrov, Jokić.

 

 

 

COSTELA OTVORENA
ART-LIM
EUROPORODUCT-otvorena
TE PLOMIN-otvorena
KOMUNALNO-OTPAD
VODOVOD-OTVORENA
NEAPOLIS-OTVORENA
LABINSTAN-OTVORENA
IMP SPORT
MALING-370
LC blok 5
Macronet blok 5
VMS blok 5