INVENTURA 2016/2017 - JUNIORI NK ISTRA 1961:
Od ove generacije očekivalo se više

Elvis URAVIĆ

Subota, 17.6.2017.

 

U vrijeme kada imamo informaciju, doduše još neslužbenu, kako će juniori Istre 1961 dobiti novog trenera, donosimo inventuru odrađenog u sezoni 2016/2017.

 

OPĆENITO

Treba sezonu gledati kroz dvije prizme – ligu i kup natjecanje. Krenimo sa Prvom HNL juniora gdje su Puljani zauzeli deseto od 12 mjesta, ostavivši iza sebe Inter Zaprešić i Varaždin.

 

Ipak, treba spomenuti i Kup Hrvatske u kojem su savladavši tri prepreke stigli do polufinala gdje je od njih bio bolji Dinamo. U Makarskoj su bili bolji od Zmaja sa 0:1, a onda je "pao" i Split sa 3:0 u Puli. U četvrtfinalu Kostrena je gledala visok poraz svog Pomorca 1921 - bilo je čak 0:6.

 

Najbolji strijelac kluba u ovoj kategoriji je Ivor Ljubanović sa sedam golova, iako je igrao samo 905 minuta. Slijede ga Elvis Trešnjić sa pet i Viktor Marić sa četiri. Što se tiče kup natjecanja, tu je Trešnjić nadodao još pet čime je službeno najbolji strijelac juniorske momčadi u protekloj sezoni. Osim njega, Ljubanović i Blašković zabili su po dvaput.

 

GOLOVI I KARTONI

Napad je bio jedan od pulskih problema, odnosno realizacija. Zabili su 29 golova, odnosno 1.32 po susretu od čega 62% u drugim poluvremenima. Obrana nije toliko loša koliko bi pozicija na ljestvici sugerirala jer su primili 38 golova, dakle 1.73 po susretu u prosjeku, ali čak 60% tih u prvim poluvremenima.

 

Kada su žuti kartoni u pitanju, „zaradili“ su ih 33, odnosno 1.5 po utakmici, a Daniel Moravac i Ivor Ljubanović „pocrvenili“ su tijekom ove sezone.

 

PROSJEK GODINA

S izuzetkom Slaven Belupa koji je imao daleko najmlađu momčad u ligi, svi ostali kreću se u rasponu 18 – 18.7, pa su Puljani sa 18.3 imali identičan prosjek godina kao i kompletna liga.

 

FAIR PLAY

Pohvala ide za ovaj segment gdje su treći u ligi, iza Sesveta i Lokomotive.

 

PRVACI

Trener Valdi Šumberac koristio je 25 igrača, s time da je zimus momčad doživjela male promjene. Ove sezone za juniore Istre 1961 igrali su: Matija Kraljević, Dino Radetić, Vice Miljanić, Jakov Medić, Viktor Marić, Elvis Trešnjić, Paolo Matteoni, Saša Urošević, Daniel Moravac, Petar Sušac, Manolo Bilić, Dean Moravac, Vladimir Burić, Ivor Ljubanović, Nikolas Blašković, Hisa Ramadani, Davide Jozić, Leon Magdić, Michael Tomišić, Ivan Giljanović, David Barišić, Patrik Iveša, Marko Čorak, Eldin Bećar i Gabriel Golja.

 

 

 

COSTELA OTVORENA
ART-LIM
EUROPORODUCT-otvorena
TE PLOMIN-otvorena
KOMUNALNO-OTPAD
VODOVOD-OTVORENA
NEAPOLIS-OTVORENA
LABINSTAN-OTVORENA
IMP SPORT
MALING-370
LC blok 5
Macronet blok 5
VMS blok 5