SAVIČENTINI PUTOVALI U ZEEWOLDE:
Obrovčevi pioniri do još jednog naslova

Elvis URAVIĆ

Srijeda, 14.6.2017.

 

Kao što je i bilo najavljeno prošlog tjedna perspektivna generacija pionira NK Smoljanci Slobode posjetila je Nizozemsku i pritom se vratila puna dojmova i naravno pehara.

 

U razdoblju od 7. do 12. lipnja mladi dječaci, njihovi roditelji i članovi kluba boravili su u sjevernim krajevima Europe točnije u Zeewoldeu, pritom posjetivši Bruxelles i Amsterdam.

 

Nakon prošlogodišnjeg posjeta nizozemskih vršnjaka Hrvatskoj, uslijedio je i uzvratni posjet iniciran od strane Samanthe Vizentin Brouwer – Savičentinke sa stalnom nizozemskom adresom i tajnika/trenera NK Smoljanci Slobode Danijela Obrovca koji su uložili mnogo truda i volje da bi se ovaj uzvratni susret i dogodio.

 

U čvrstoj nakani da do svega i dođe, na sva vrata, na koja je ovaj marljivi dvojac pokucao stizale su samo pozitivne reakcije i pomoći pa tako valja posebno spomenuti cjelokupni tim istarskog europarlamentarca Ivana Jakovčića, obitelji domaćina i sponzora iz Zeewoldea, te Općinu Svetvinčenat.

 

Nakon proputovanja kroz Bruxelles i srdačnog dočeka od strane domaćina iz Zeewoldea, mlade nogometne nade imale su priliku posjetiti Amsterdam Arenu, dom ovogodišnjeg finalista Europske lige Ajaxa, te osjetiti djelić atmosfere i povijesti tog slavnog kluba.

 

U petak na programu je bila i prva utakmica na nizozemskom tlu protiv ekipe VV Zwart-Wit iz Harderwijka, ali zbog teške ozljede i loma noge Tonija Kurelovića utakmica nije odigrana do kraja.

 

Da se na muci poznaju junaci vidljivo je bilo već sljedećega jutra kada su začetnik ove sjajne generacije trener Danijel Obrovac i njegova „klapa“ ručno iscrtali nove dresove sa natpisom „Svi smo mi Toni“ i slavodobitno prohujali turnirom slijedećim rezultatima:

 

FC HORST - NK SMOLJANCI SLOBODA 0:4 (NIKLES x2, PAJKOVIĆ, ZANDONA)

NK SMOLJANCI SLOBODA - VV ZEEWOLDE 1:1 (OTOČAN)

NK SMOLJANCI SLOBODA - FC AS 5:0 (MIŠAN x2, PAJKOVIĆ x2, ZANDONA)

 

Osvojivši mjesto na najvišoj stepenici, čast da podigne pobjednički pehar pripao je upravo Toniju Kureloviću, te mu je cijela ekipa pritom zaželjela što brži oporavak.

 

Za kraj, u nedjelju izmijenjeni su darovi između čelnika Općina Zeewolde i Svetvinčenat, te je pritom predsjedniku NK Smoljanci Slobodi uručeno nekoliko nogometnih lopti na dar kao temelj daljnjoj uradnji dvaju vrlo vrijednih nogometnih kolektiva. Uzvratna utakmica u planu je već u kolovozu kad se ekipa iz Zeewoldea vraća u Svetvinčenat na susret sa svojim novim prijateljima.

 

 

 

COSTELA OTVORENA
ART-LIM
EUROPORODUCT-otvorena
TE PLOMIN-otvorena
KOMUNALNO-OTPAD
VODOVOD-OTVORENA
NEAPOLIS-OTVORENA
LABINSTAN-OTVORENA
IMP SPORT
MALING-370
LC blok 5
Macronet blok 5
VMS blok 5