EHF MASTERS 2017 - PORTUGAL:
Veterani All Istria Teama četvrti na EHF Mastersu

Elvis URAVIĆ

Utorak, 13.6.2017.

 

Veteranska rukometna momčad Istre pod nazivom „All Istria team“ je i drugu godinu zaredom nastupila na Europskom veteranskom klupskom prvenstvu koje se održavalo u Gondomaru u Portugalu od 08. do 11. lipnja.

 

Nakon prošlogodišnjeg prvog nastupa koji se održavao kod nas u Poreču, Novigradu i Kašteliru i nakon odličnog trećeg mjesta odlučili su i ove godine nastupiti, iako je put bio dalek. skupila se skupina igrača iz Istre potopomognuta nekolicinom dugogodišnjih prijatelja iz Slovenije i krenulo se u provjeru da li je prošlogodišnji uspjeh bio samo slučajnost.

 

Na prvenstvu je sudjelovalo 57 momčadi u više muških i ženskih kategorija iz cijele Europe, sastavljeno od bivših rukometaša i velikog broja reprezentativaca.

 

All Istria Team natjecala se u kategoriji 35+ koja je bila podijeljena u dvije grupe. U grupnoj fazi savladani su španjolski Molestas i Sevilla, danski Kolding te češi Hann, a kasniji osvajač Porto nanio je jedini poraz.

 

Selekcija Rusije bolja je od All Istria Teama u polufinalu rezultatom 10:15, a u borbi za treće mjesto danski FIF biva bolji na penale. Značilo je to još jedan veliki uspjeh obzirom da u Hrvaskoj ne postoji službeni veteranski rukomet.

 

Pod vodstvom trenera Maurizia Franceschinia nastupali su Matjaž Gostenčnik, Josip Vorić, Patrik Franković, Eduard Džoni, Branko Radošević, Elvis Laković, Miro Jergović, Želimir Popović, Ivan Bažon, Robert Habek, Uroš Soršak, Tomaž Hrašan, Vladimir Kopić, Matevž Barl, Boris Klemenšek, Sebastijan Marić, a sa momčadi je bila i Sonela Šegon kao tehnička pratnja.

 

 

 

COSTELA OTVORENA
ART-LIM
EUROPORODUCT-otvorena
TE PLOMIN-otvorena
KOMUNALNO-OTPAD
VODOVOD-OTVORENA
NEAPOLIS-OTVORENA
LABINSTAN-OTVORENA
IMP SPORT
MALING-370
LC blok 5
Macronet blok 5
VMS blok 5